Leeghwaterbad en corona

5 juni 2021:

Met ingang van 5 juni mag het Leeghwaterbad weer recreatief zwemmen en groepslessen aanbieden. Ook het gebruik van de kleedkamers, glijbaan, sauna en horeca is weer mogelijk!  Ook het gebruik van de kluisjes is weer mogelijk. 

8 maart 2021:

Met ingang van dinsdag 16 maart mogen wij weer zwemlessen gaan aanbieden. Dit zijn uitsluitend de lessen voor het behalen van de diploma's A, B en C voor kinderen tot maximaal 12 jaar oud. 

Alle overige activiteiten kunnen op dit moment nog niet worden hervat. 

4 november 2020:

Naar aanleiding van de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus sluit het Leeghwaterbad met ingang van 5 november voor 2 weken voor alle groepslessen, doelgroepactiviteiten en banen zwemmen. Op dit moment is deze sluiting ieder geval tot en met donderdag 19 november van toepassing. 

Heeft u tickets gekocht voor één van de activiteiten in de komende 2 weken wordt u per e-mail benaderd hoe om te gaan met deze situatie. 

De zwemlessen voor het zwem-ABC gaan wel door. 

 

13 oktober 2020: 

quarantaine niet nodig
GGD informeert Leeghwaterbad over twee positief geteste bezoekers

De GGD heeft Spurd-Leeghwaterbad geïnformeerd dat twee bezoekers positief zijn getest op het coronavirus. Vandaag heeft ook een medewerkster gemeld dat zij positief is getest. De twee bezoekers en de medewerkster hebben geen contact met elkaar gehad. Gezien de door Spurd genomen veiligheidsmaatregelen hoeft niemand volgens de GGD in quarantaine. De bezoekers zijn vandaag door Spurd per e-mail geïnformeerd en hen is conform het advies van de GGD gevraagd hun gezondheid extra goed in de gaten te houden.

De bezoekers hebben de GGD gemeld dat niemand op  minder dan 1,5 meter afstand is geweest voor langer dan vijftien minuten. De medewerkster heeft steeds conform het corona protocol zwemles gegeven. Dat betekent dat de kans op besmetting in beide situaties heel klein is geweest. Spurd heeft de bezoekers die op hetzelfde moment in het zwembad waren en de ouders van  de zwemleerlingen vandaag per e-mail geïnformeerd.

Directeur Jancor de Boer van Spurd; ‘Een heel vervelende situatie voor de bezoekers en mijn collega die zijn besmet. Ik kan mij onrust bij andere bezoekers heel goed voorstellen, maar de coronamaatregelen die wij toepassen hebben verspreiding hoogstwaarschijnlijk begrensd tot deze drie mensen in deze twee verschillende situaties. De GGD heeft daarom bepaald dat bezoekers en collega’s extra hun gezondheid in de gaten moeten houden en het zwembad open kan blijven. Ik wens iedereen sterkte met het omgaan met de situatie.’   

De twee bezoekers hebben donderdag 8 oktober tussen 10.00 uur en 13.00 uur gebruik gemaakt van het recreatiebad. Zij hadden toen geen klachten, maar waren wel besmet. Conform de richtlijn van de GGD hebben alle bezoekers van dat tijdblok van Spurd een e-mail ontvangen, net als de zwemleerlingen van de medewerkster. In de e-mail is de bezoekers gevraagd extra goed de gezondheid in de gaten te houden.

2 oktober 2020: 

1:  Aangepaste noodverordening

Het openen van het Leeghwaterbad is mogelijk door een aanpassing van de noodverordening uitgevaardigd door de gemeente Purmerend. U treft de aangepaste noodverordening HIER! 

2: Coronahuisregels Leeghwaterbad

Het Leeghwaterbad hanteert met ingang van 18 mei 2020 aangepaste huisregels.  U treft de huisregels in een infographic rechts van dit blok! 

3: Protocol Verantwoord Zwemmen

De zwembadbranche heeft een protocol opgesteld op basis waarvan zwembaden verantwoord open kunnen. Vanzelfsprekend volgt het Leeghwaterbad deze richtlijnen. U treft het Protocol Verantwoord Zwemmen HIER!