Pinguïn zwemles A

Pinguïnzwemles voor het A-diploma 
De zwemleerlingen leren in een groep van maximaal vijf kinderen (reguliere zwemles maximaal twaalf kinderen) vier zwemslagen vanaf het begin: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma wat moeilijker. Behalve aan de zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en de kant en naar de bodem gaan.

Walvisje Drupsy van der Vin (korte animatiefilm) helpt bij zwemles in het Leeghwaterbad in Purmerend! 

Pinguïnzwemles: 45 minuten per keer 
Het gaat om één zwemles per week voor kinderen vanaf vier jaar. De kinderen doorlopen vier verschillende niveaus tot aan het afzwemmen voor het A-diploma en treffen daarom opvolgend vier verschillende instructeurs. De niveaus zijn onderverdeeld in Pinguïn 1 in het instructiebad, Pinguïn 2A in het doelgroepenbad, Pinguïn 2B afwisselend in het doelgroepenbad en sportbad en Pinguïn 3 in het sportbad. Na het behalen van het A-diploma zijn er mogelijkheden voor het behalen van het B-diploma in een Pinguïngroep met maximaal 5 leerlingen.

Lesmomenten 
AANMELDINGSFORMULIER 
Vanaf het bereiken van de leeftijd van 3,5 jaar kunt u uw kind aanmelden voor zwemles voor het diploma-A. De oproep voor de eerste zwemles gebeurt na het bereiken van de vierjarige leeftijd. De lesdagen voor de beginnersgroepen zijn bij de Pinguïnzwemlessen:

maandag
dinsdag 
donderdag &
vrijdag

Bevordering zwemvaardigheid: oefenbanen Zwem-ABC 
Wanneer uw kind zwemles volgt, dan kunt u met haar of hem op bepaalde tijden in het 
Spurd-Leeghwaterbad extra oefenen. Hiervoor zijn zaterdag en zondag zogenoemde oefenbanen beschikbaar. Meer info over tijden en baden
 

Tarieven
€ 25,00 inschrijfgeld, inclusief vier keer (gratis) entree recreatief zwemmen 
€ 8,50 toegangspas (€ 5,00 retour bij inlevering)

 

voor start zwemlessen 
€ 56,20 VASTRECHTKAART A-diploma, eenmalig (twee jaar geldig) 
€ 72,60 4-wekenzwemleskaart pinguïn zwemles 1 x  45 minuten; betaling vooraf per periode van vier weken.

 

voordeel  VASTRECHTKAART 
Voor de eerste zwemles koopt u eenmalig een vastrechtkaart. Met deze vastrechtkaart heeft uw kind recht op een plaats in de zwemlesgroep, kan uw kind – in bezit van een geldige 4-wekenzwemleskaart - gratis recreatief zwemmen en is het diplomazwemmen betaald. 
Ook krijgt u met de vastrechtkaart toegang tot de Internet Zwemscore Module (IZM) waarmee u de vorderingen zwemvaardigheid van uw kind kunt volgen. 
Bovendien ontvangt uw kind bij de start van de zwemlessen een welkomstpakket en bij de uitreiking van het zwemdiploma een cadeau.