ZWEMLES B-DIPLOMA

Uniek aan de zwemlessen in het Leeghwaterbad is dat u zelf verantwoordelijk bent voor het inplannen van de zwemlessen. U kiest dus zelf per week op welke dagen en tijden u lessen wil inplannen. U bepaalt ook zelf hoeveel lessen u aanschaft en reserveert.  Het aanschaffen en inplannen van zwemlessen is mogelijk via een webkassa die u benadert via een online-portaal. 

Aanmelden:
AANMELDINGSFORMULIER  

Kosten:

U betaalt bij het inschrijven voor de wachtlijst nog geen kosten. Op het moment dat u of uw zoon/dochter geplaatst wordt voor het
B- diploma zijn de eenmalige kosten € 25.-. Hiervoor krijgt u het volgende: Toegang tot het leerlingvolgsysteem (IZM) waarmee u de zwemlessen kunt aankopen en indelen, vorderingen en zwemvaardigheid van uw zoon/dochter kunt volgen en de diplomakosten

U treft alle kosten voor het B-diploma in deze webkassa. 

U kunt ervoor kiezen om per les te betalen of u kunt alle diplomakosten afkopen met een vast bedrag.   Wanneer u de diplomakosten afkoopt mag uw kind onbeperkt lessen volgen totdat hij/zij het diploma heeft behaald. 

                                                     
Eisen voor het zwemdiploma -B:

* Na een duik zonder boven te komen onder water op zes meter van het startpunt door een gat in een verticaal hangend zeil zwemmen. 
* Schoolslag over een afstand van 75 meter, onderbroken door één keer voetwaarts richting de bodem zakken. Aansluitend 75 meter enkelvoudige rugslag. 
* In het water afzetten van de wand en vijf seconden drijven op de borst. Aansluitend enkele meters schoolslag, daarna zeven seconden drijven op de borst. 
* In het water afzetten van de wand en vijf seconden drijven op de rug. Aansluitend enkele meters enkelvoudige rugslag, daarna vijftien seconden drijven op de rug. 
* In het water afzetten van de wand, aansluitend tien meter borstcrawl. 
* In het water afzetten van de wand, aansluitend tien meter rugcrawl. 
* In het water springen en dertig seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, aansluitend dertig seconden watertrappen met alleen de benen.

Onderdeel van de zwemvaardigheid zwemdiploma-B is bovendien in (gewone) kleding het water ingaan. Vervolgens vijftien seconden watertrappen, gevolgd door 25 meter schoolslag, onderbroken door één keer onder een vlot door zwemmen en een hele draai om de lengteas en 25 meter enkelvoudige rugslag. Tot slot klimt de leerling zonder gebruik van trap of hulp uit het water op de kant.