ZWEMLES B-DIPLOMA

Wie A zegt, zegt ook B en C!

De opleiding voor het B-diploma is een logisch vervolg op de geleerde zwemvaardigheden van het A-diploma en is verdere voorbereiding op het C-diploma: het Zwem-ABC! Wie het A-diploma heeft kan zich aanmelden voor de zwemlessen voor het B-diploma (én voor het C-diploma). 

Walvisje Drupsy van der Vin (korte animatiefilm) helpt bij zwemles in het Leeghwaterbad in Purmerend! 

Spurd-Leeghwaterbad biedt zwemlespakketten voor het B- en voor het C-diploma met diplomagarantie; in één keer aanmelden voor B en voor C kan bovendien tegen een extra voordelig tarief.

ZWEMLESPAKKET MET DIPLOMAGARANTIE
Zwemlespakket voor B-diploma - keuze uit één of twee keer per week zwemles - met diplomagarantie: € 143,50. Bij betaling in één keer krijgt u € 10 korting en betaalt € 133,50.
In één keer aanmelden voor de zwemlespakketten voor het B-diploma én voor het C-diploma is extra voordelig: in plaats van twee keer € 143,50 betaalt u € 220,00. Bij betaling in één keer krijgt u € 10,00 korting en betaalt € 210,00.

TOEGANGSPAS EN INSCHRIJFGELD
Wanneer zwemles voor het diploma-B aansluit op het behalen van het diploma-A, dan kunt u de betreffende toegangspas zonder kosten blijven gebruiken. Anders zijn de kosten voor de toegangspas € 8,50 (€ 5,00 retour bij inlevering). Geen inschrijfgeld. 

GEWONE ZWEMLES: voor start zwemlessen 
€ 28,10 VASTRECHTKAART B-diploma, eenmalig (één jaar geldig) 
€ 36,30 4-wekenzwemleskaart zwemles 1 x 45 minuten per week; betaling vooraf per periode van vier weken.

Aanmelden:
AANMELDINGSFORMULIER                                                                
 

 

voordeel VASTRECHTKAART 
Voor de eerste zwemles koopt u eenmalig een vastrechtkaart. Met deze vastrechtkaart heeft uw kind recht op een plaats in de zwemlesgroep, kan uw  kind - met een geldige 4-wekenzwemleskaart - gratis recreatief zwemmen en is het diplomazwemmen betaald. 
Ook krijgt u met de vastrechtkaart toegang tot de Internet Zwemscore Module (IZM) waarmee u de vorderingen zwemvaardigheid van uw kind kunt volgen. 
Bovendien ontvangt uw kind een cadeau bij de uitreiking van het zwemdiploma.

 

Eisen voor het zwemdiploma-B 
Eén of twee keer per week zwemles van 45 minuten. 
In een groep van maximaal veertien leerlingen komt op hoofdlijn het in zwemkleding leren van de volgende vaardigheden aan bod:

* Na een duik zonder boven te komen onder water op zes meter van het startpunt door een gat in een verticaal hangend zeil zwemmen. 
* Schoolslag over een afstand van 75 meter, onderbroken door één keer voetwaarts richting de bodem zakken. Aansluitend 75 meter enkelvoudige rugslag. 
* In het water afzetten van de wand en vijf seconden drijven op de borst. Aansluitend enkele meters schoolslag, daarna zeven seconden drijven op de borst. 
* In het water afzetten van de wand en vijf seconden drijven op de rug. Aansluitend enkele meters enkelvoudige rugslag, daarna vijftien seconden drijven op de rug. 
* In het water afzetten van de wand, aansluitend tien meter borstcrawl. 
* In het water afzetten van de wand, aansluitend tien meter rugcrawl. 
* In het water springen en dertig seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, aansluitend dertig seconden watertrappen met alleen de benen.

Onderdeel van de zwemvaardigheid zwemdiploma-B is bovendien in (gewone) kleding het water ingaan. Vervolgens vijftien seconden watertrappen, gevolgd door 25 meter schoolslag, onderbroken door één keer onder een vlot door zwemmen en een hele draai om de lengteas en 25 meter enkelvoudige rugslag. Tot slot klimt de leerling zonder gebruik van trap of hulp uit het water op de kant. 

                                                                                                                                                                                                laatst gewijzigd: 02 januari 2019