ZWEMLES C-DIPLOMA

Wie A zegt, zegt ook B en C!

De zwemopleiding voor het C-diploma is een logisch vervolg op de geleerde zwemvaardigheden van het A- en het B-diploma: het Zwem-ABC is bijna voltooid! Wie het B-diploma heeft kan zich aanmelden voor de zwemlessen voor het C-diploma. Wie het A-diploma heeft kan zich in één keer aanmelden voor de zwemopleidingen voor het B- en voor het C-diploma.

Walvisje Drupsy van der Vin (korte animatiefilm) helpt bij zwemles in het Leeghwaterbad in Purmerend! 
 
Spurd-Leeghwaterbad heeft zwemlespakketten voor het B- en voor het C-diploma met diplomagarantie; in één keer aanmelden voor B en voor C kan bovendien tegen een extra voordelig tarief.

ZWEMLESPAKKET MET DIPLOMAGARANTIE
Zwemlespakket voor C-diploma met diplomagarantie: € 143,50. Bij betaling in één keer krijgt u € 10,00 korting en betaalt € 133,50.

TOEGANGSPAS EN INSCHRIJFGELD
Wanneer zwemles voor het diploma-C aansluit op het behalen van het diploma-B, dan kunt u de betreffende toegangspas zonder kosten blijven gebruiken. Anders zijn de kosten voor de toegangspas € 8,50 (€ 5,00 retour bij inlevering). Geen inschrijfgeld.

GEWONE ZWEMLES: voor start zwemlessen 
€ 28,10 VASTRECHTKAART C-diploma, eenmalig (één jaar geldig) 
€ 36,30 4-wekenzwemleskaart zwemles 1 x 45 minuten per week; betaling vooraf per periode van vier weken.

Voor kinderen van inwoners van Purmerend met een laag inkomen is er een financiële vergoeding voor de kosten van zwemles voor het C-diploma. Klik hier voor informatie over de voorwaarden van de Regeling sportieve en culturele activiteiten voor kinderen en voor het aanvragen van de vergoeding voor zwemles C-diploma.  

Aanmelden:
AANMELDINGSFORMULIER                                                                

Wanneer zwemles voor het diploma-C aansluit op het behalen van het diploma-B, dan kunt u de betreffende toegangspas zonder kosten blijven gebruiken. Anders zijn de kosten voor de toegangspas € 8,50 (€ 5,00 retour bij inlevering). 

Voordeel VASTRECHTKAART
Voor de eerste zwemles koopt u eenmalig een vastrechtkaart. Met deze vastrechtkaart heeft uw kind recht op een plaats in de zwemlesgroep, heeft uw kind - in bezit van een geldige 4-wekenzwemleskaart - gratis recreatief zwemmen en is het diplomazwemmen betaald. 
Ook krijgt u met de vastrechtkaart toegang tot de Internet Zwemscore Module (IZM) waarmee u de vorderingen zwemvaardigheid van uw kind kunt volgen. 
Bovendien ontvangt uw kind een cadeau bij de uitreiking van het zwemdiploma. 

Eisen voor het zwemdiploma-C 
Tijdens de wekelijkse zwemlessen van 45 minuten in een groep van maximaal veertien leerlingen komt op hoofdlijn het in zwemkleding leren van de volgende vaardigheden aan bod:

* Na een duik zonder boven te komen onder water op negen meter van het startpunt door een gat in een verticaal hangend zeil zwemmen. 
* Schoolslag over een afstand van honderd meter, onderbroken door één keer koprol voorover en één keer hoekduik richting bodem. Aansluitend honderd meter enkelvoudige rugslag. 
* In het water springen en vijf seconden drijven op de borst. Aansluitend enkele meters schoolslag, daarna tien seconden drijven op de borst. 
* In het water afzetten van de wand en vijf seconden drijven op de rug. Aansluitend enkele meters enkelvoudige rugslag, daarna twintig seconden drijven op de rug gevolgd door vijf meter op de rug voortbewegen met gebruik van de armen. 
* In het water afzetten van de wand, aansluitend vijftien meter borstcrawl. 
* In het water afzetten van de wand, aansluitend vijftien meter rugcrawl. 
* In het water springen en dertig seconden watertrappen met gebruik van armen en benen en verplaatsing in meerdere richtingen, aansluitend dertig seconden verticaal drijven met gebruik van alleen de armen.

Onderdeel van de zwemvaardigheid zwemdiploma-C is bovendien in (gewone) kleding het water ingaan en vijftien seconden watertrappen. Aansluitend dertig seconden met gebruik van een hulpmiddel drijven in HELP-houding. Het water in springen voor vijftig meter schoolslag onderbroken door één keer onder een vlot door zwemmen en er één keer over heen klimmen en vijftig meter enkelvoudige rugslag. Tot slot klimt de leerling zonder gebruik van trap of hulp uit het water op de kant.