Zwemles A-diploma

 

De zwemopleiding in het Spurd-Leeghwaterbad gebeurt volgens het Zwem-ABC. Wie alle zwemvaardigheden van het Zwem-ABC beheerst kan veilig en vrij bewegen in zwem- of buitenwater. Na het behalen van het A-diploma zijn er in het Leeghwaterbad verschillende mogelijkheden voor de zwemopleiding voor het B-diploma en voor het C-diploma.

Voor het eerste diploma leren de kinderen vier zwemslagen vanaf het begin: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. De borstcrawl en de rugcrawl zijn kennismakingsslagen en worden als onderdeel van het B- en voor het C-diploma wat moeilijker. Behalve aan de zwemslagen zijn er ook allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. 

Reguliere zwemles: 45 minuten per keer 
Het gaat om één of twee keer per week zwemles voor kinderen vanaf vier jaar; in een groep van maximaal twaalf kinderen.                                           

LESMOMENTEN 
AANMELDINGSFORMULIER 
Vanaf het bereiken van de leeftijd van 3,5 jaar kunt u uw kind aanmelden voor zwemles voor het diploma-A. De oproep voor de eerste zwemles gebeurt na het bereiken van de vierjarige leeftijd. De wachttijd voor de meeste lesmomenten is momenteel tussen de 6 en 12 maanden afhankelijk van de dag en het tijdstip van uw keuze.  

Bevordering zwemvaardigheid: oefenbanen Zwem-ABC 
Wanneer uw kind zwemles volgt, dan kunt u met haar of hem op bepaalde tijden in het 
Spurd-Leeghwaterbad extra oefenen. Hiervoor zijn zaterdag en zondag zogenoemde oefenbanen beschikbaar. Meer info over tijden en baden 

GEMEENTELIJKE SUBSIDIE KOSTEN ZWEMLES 
Een gemeentelijke regeling (voorwaarden, aanmeldingsformulier) maakt voor kinderen vanaf vijf jaar uit gezinnen met een laag inkomen in Purmerend gratis zwemles mogelijk. Het gaat om gratis zwemles voor het diploma-A in het Leeghwaterbad, buiten schooltijd.

Tarieven
€ 25,00 inschrijfgeld, inclusief vier keer (gratis) entree recreatief zwemmen 
€ 8,50   toegangspas (€ 5,00 retour bij inlevering)

voor start zwemlessen 
€ 56,20 VASTRECHTKAART A-diploma, eenmalig (twee jaar geldig) 
€ 36,30 4-wekenzwemleskaart reguliere zwemles 1 x  45 minuten; betaling vooraf per periode van vier weken.

 

voordeel  VASTRECHTKAART 
Voor de eerste zwemles koopt u eenmalig een vastrechtkaart. Met deze vastrechtkaart heeft uw kind recht op een plaats in de zwemlesgroep, kan uw kind - in bezit van een geldige 4-wekenzwemleskaart - gratis recreatief zwemmen en is het diplomazwemmen betaald. 
Ook krijgt u met de vastrechtkaart toegang tot de Internet Zwemscore Module (IZM) waarmee u de vorderingen zwemvaardigheid van uw kind kunt volgen.  Bovendien ontvangt uw kind bij de start van de zwemlessen een welkomstpakket en bij de uitreiking van het zwemdiploma een cadeau. Meer informatie hierover ontvangt u ook tijdens de informatieavond die u voor de start van de zwemlessen bijwoont.

Andere mogelijkheden voor zwemles A-diploma 
Kijk op deze website naar de mogelijkheden van Pinguïn- (groep van maximaal vijf leerlingen) en TurboZwemlessen (dertien weken drie zwemlessen per week, met diplomagarantie). Voor nadere informatie kunt u ook naar de receptie in het Spurd-Leeghwaterbad.

 

Spurd-Leeghwaterbad heeft de Licentie Zwem-ABC!

Zaterdag 17 december 2016 reikte regioadviseur Erik Willems van het Nationaal Platform Zwembaden aan hoofd Zwemzaken Algreet Spiegelaar en coördinator Zwemzaken Rob Laan de Licentie Zwem-ABC uit. 
De Licentie is voor de landelijke organisatie onderdeel van het continu verbeteren van de kwaliteit van het Zwem-ABC. Bijvoorbeeld met eisen over screening van zwemles- gevenden en verplicht bezit Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Alleen met de Licentie mogen zwembaden en zwemscholen vanaf 2018 zwemlessen aanbieden voor het erkende ABC-zwemdiploma. Het Spurd-Leeghwaterbad voldoet aantoonbaar aan de kwaliteitsstandaard van de zwembadbranche.