LHBTIQ+

Als regenbooggemeente vraagt Purmerend extra aandacht voor de positie van LHBTI’ers in onze stad. Dit gebeurt in de regenboogmaand oktober. Spurd organiseert jaarlijks verschillende sportactiviteiten die in het teken staan van het bespreekbaar maken en accepteren van seksuele- en genderdiversiteit. Een veilig sportklimaat voor iedereen, daar gaan we voor!

Niet alleen in de regenboogmaand oktober is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Ook in de overige maanden staan wij regelmatig stil bij diversiteit! Zo lang LHBTI'ers nog als 'anders' worden gezien blijft het nodig hier aandacht voor te vragen!

Zo hijsen wij de regenboogvlag op belangrijke dagen voor de LHBTIQ- gemeenschap. Zo willen we laten zien dat iedereen welkom is. Natuurlijk hopen we dat veel sportverenigingen ons voorbeeld volgen.

Oktober regenboogmaand

In oktober besteden we extra aandacht aan de acceptatie van LHBTIQ'ers. Er worden in deze maand verschillende activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn het Regenboogvoetbaltoernooi of de SWIMPRIDE. Hiernaast hijsen we de regenboogvlag op verschillende locaties en besteden we aandacht aan dit onderwerp op onze sociale media-kanalen.

TransZwemmen

Wij bieden periodiek TransZwemmen. TransZwemmen is een activiteit uitsluitend voor transgender personen.

Sporten voor, tijdens en na een transitieproces is heel belangrijk én een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten. TransZwemmen heeft als doel een gezellig zwemmoment te creëren in een veilige, besloten omgeving. Om een veilige, vertrouwde omgeving te kunnen waarborgen is TransZwemmen op dit moment niet toegankelijk voor -niet-transgender bezoekers.

Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan het vergroten van de acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Een veilig (zwem)klimaat is, helaas, niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom bieden wij graag transgender en non-binaire personen de mogelijkheid om op een apart moment bij ons te komen zwemmen, in een veilige omgeving.

Graag houden wij zo veel mogelijk rekening met ieders wensen. Help jij ons mee? Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in!

SWIMPRIDE

Een veilig zwemklimaat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan betere/grotere acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Daarom zetten we ons 14 oktober 2023 extra in voor LHBTIQ+’ers, hun naasten en iedereen die zin heeft in een gezellige avond. We zullen de avond ook invullen met uitdagende, sportieve en leuke workouts als: FloatFit, Paaldansen, FloatFit Yoga (Balance), AquaKickboksen en natuurlijk heerlijke muziek!

Uiteraard kun je ook gewoon lekker dobberen op roze opblaas flamingo’s, genietend van het feestje om je heen! Kom op tijd (19.00-19.15) voor een gezellige opening! De avond is inclusief hapjes en (alcoholvrije) drankjes! Wij zien je graag!

T/m zondag 08 oktober VROEGBOEKKORTING € 7.50
Na deze datum € 10.-

SWIMPRIDE 2021

Regenboogvoetbaltoernooi

Tijdens het Regenboogtoernooi besteden we aandacht aan het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit op het voetbalveld. Op het sportveld is immers iedereen gelijk!

Het Regenboogtoernooi wordt mede mogelijk gemaakt met de hulp van de Stichting ReR en de John Blankenstein-foundation.

  • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."


    Freek Eshuis, Manager Leeghwaterbad

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”


    Jancor de Boer, directeur Spurd