Baby- en Peuterzwemmen

Baby- en Peuterzwemmen is dé manier om uw (klein-)kind op een speelse manier watervrij te maken. Het ondiepe instructiebad is de perfecte plek om uw (klein-)kind zijn/haar eerste zwemervaring te laten opdoen. Samen met vader, moeder, opa of oma wordt het kind door onze deskundige instructeurs uitgedaagd om met beweegoefeningen, spelletjes en muziek zijn zwemvaardigheid te verbeteren.

De lessen Baby- en Peuterzwemmen duren 30 minuten. Deze lessen worden gegeven in het Instructiebad. Voorafgaand en na afloop van de les kunnen de deelnemers nog recreatief zwemmen in het Recreatiebad.

Bewegen in zwemwater is leuk en goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. De kinderen doen in het warme zwemwater onder deskundige begeleiding samen met hun moeder, vader, oma of opa specifieke bewegingsoefeningen en spelletjes. Tijdens Baby- en Peuterzwemmen zetten zij bovendien eerste stapjes naar de zwemvaardigheid van het reguliere zwemdiploma.

Wanneer is er Baby- en Peuterzwemmen?

 

Baby- en Peuterzwemmen 0-1 jaar

Deelname aan de jongste groep babyzwemmen is mogelijk vanaf het moment dat de baby’s 3 maanden oud zijn en zij hun eerste inentingen hebben gehad. Op het moment dat de baby’s 1 jaar oud worden stromen zij door naar de volgende lesgroep. Het dragen van drijfmiddelen voor de deelnemers is niet nodig. De begeleider houdt zijn/haar kind tijdens de gehele les vast waardoor drijfmiddelen niet nodig zijn.

Baby- en Peuterzwemmen 1-2 jaar

Kinderen van 1 jaar oud kunnen beweeglijk zijn! Daarom dragen de deelnemers aan het peuterzwemmen vanaf 1 jaar oud armvleugels. Tijdens de lessen die (groot-)ouders en kind samen volgen worden de kinderen spelenderwijs watervrij gemaakt! Het doel van de lessen is om de deelnemers te laten ervaren hoe leuk spelen in water kan zijn!

Baby- en Peuterzwemmen 2-3 jaar

Muziek, zingen, waterspellen en allerlei leuke attributen in het water! Durven de peuters hun hoofd al onder water te doen? Hoe hard kunnen de peuters spetteren in het water? De deelnemers kunnen zich echt uitleven tijdens de peuterlessen voor kinderen van 2 jaar oud!

Baby- en Peuterzwemmen 3-4 jaar

De peuterlessen voor kinderen van 3 jaar oud zijn de ideale voorbereiding voor kinderen om alvast te wennen het écht leren zwemmen!

De lessen baby- en peuterzwemmen worden gegeven in het instructiebad. Dit bad heeft een watertemperatuur van 32 graden Celsius. Dit zorgt voor een heerlijk ontspannen verblijf in het water. Het instructiebad is 0.10 tot 1.10 meter diep.

  • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."


    Freek Eshuis, Manager Leeghwaterbad

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”


    Jancor de Boer, directeur Spurd