Jongeren

Het is van belang dat jongeren blijven bewegen. Jongeren vanaf 13 jaar kunnen bij ons deelnemen aan activiteiten. Bekijk onderstaand het overzicht van al onze activiteiten voor jongeren vanaf 13 jaar.

Jongeren

 • Aquabootcamp is een sportieve les voor kinderen. Onder begeleiding van onze instructeurs gebruiken de deelnemers alle aanwezige obstakels en attributen in het Recreatiebad op een andere manier! Wij zorgen ervoor dat de kinderen wekelijks worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen. Het ontwikkelen van conditie op een leuke manier staat voorop!

  Aquabootcamp

 • De derde vrijdag van de maand is er AquaDisco! Wij toveren ons grote recreatiebad om tot een disco waar elk kind tot 12 jaar oud zich uitleeft. Onze collega’s maken elke AquaDisco! een (kinder-)feest voor alle bezoekers aan de hand van het thema. De dj zorgt voor heerlijke muziek terwijl ouders en kinderen genieten van de ontspannen en relaxte sfeer.

  AquaDisco!

 • Aquasport is dé les voor kinderen die nooit genoeg krijgen van zwemmen! Tijdens deze afwisselende les maken de deelnemers op een sportieve manier kennis met aquajoggen, waterpolo, plankspringen en verschillende zwemtechnieken. Door wekelijks zowel tegen als met elkaar te presteren ontwikkelen de deelnemers een ijzersterke conditie!

  Aquasports

 • Zelfstandig heen en weer zwemmen tussen de belijning. Op de uren voor Banenzwemmen kan iedereen zich uitleven in het sportbad. Banenzwemmen is mogelijk voor vroege vogels én avondmensen. Neem een kijkje en kies een moment uit dat bij u past om even lekker te komen Banenzwemmen!

  Banenzwemmen Sportbad

 • Als regenbooggemeente vraagt Purmerend extra aandacht voor de positie van LHBTI'ers in onze stad. Dit gebeurt in de regenboogmaand oktober. Spurd organiseert jaarlijks verschillende sportactiviteiten die in het teken staan van het bespreekbaar maken en accepteren van seksuele- en genderdiversiteit. Een veilig sportklimaat voor iedereen, daar gaan we voor!

  LHBTIQ+

 • De kinderen in Purmerend en Beemster hoeven zich tijdens de schoolvakanties niet te vervelen, want dan is er PurVak! Op verschillende locaties in Purmerend en Beemster is er een toegankelijk sport- en spelaanbod. Zo ook bij ons in het zwembad!

  PurVak

 • Tijdens de SWIMPRIDE op 14 oktober 2023 staat de avond staat volledig in het teken van samenzijn en ontmoeting. Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan betere/grotere acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Tijdens de SWIMPRIDE zetten we ons extra in voor LHBTIQ+’ers, hun naasten en iedereen die zin heeft in een gezellige avond. Kom allemaal naar de SWIMPRIDE!

  Swimpride

 • Sporten voor, tijdens en na een transitieproces is heel belangrijk én een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten. TransZwemmen heeft als doel om een mooi zwemmoment te creëren in een veilige, besloten omgeving. Deelnemers mogen in zwemkleding komen waarin ze zich prettig voelen.

  TransZwemmen

 • Zwemmen als een zeemeermin, wie wil dat niet? Tijdens een cursus van zes weken leren de deelnemers de vaardigheden van een zeemeermin/zeemeerman onder de knie te krijgen. De cursus wordt afgesloten met een feestelijk afzwemmoment waarbij de cursisten hun kunsten kunnen tonen aan het publiek!

  Zeemeerminzwemmen

Doelgroepen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."


  Freek Eshuis, Manager Leeghwaterbad

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”


  Jancor de Boer, directeur Spurd