Volwassenen

Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Wij bieden diverse activiteiten aan waar volwassenen aan kunnen deelnemen. Bekijk hieronder een volledig overzicht van onze activiteiten voor volwassenen.

Volwassenen

 • Heeft u een beperking en wilt u graag zwemmen? Dan is Aangepast Zwemmen de ideale activiteit voor u. Tijdens deze groepsles wordt er op muziek bewogen. Onze instructeurs houden rekening een ieders individuele beperking zodat iedereen naar zijn/haar vermogen meedoet.

  Aangepast Zwemmen

 • Met de Acquapole kunt u paaldansen in het water. Acquapole is nieuwste rage op het gebied van (onder-)watersport. Acquapole is een groepsles op muziek. Tijdens deze stevige workout wordt u uitgedaagd door onze instructeurs/instructrices om aan de Acquapole als een echte paaldanser te bewegen! Door de gewichtloosheid onder water kunt u meer dan u zelf denkt! Vergis u echter niet want Acquapole is een pittige training waarbij zowel aan kracht als aan conditie wordt gewerkt!

  Acquapole

 • Acquapole Kickboxing is de nieuwe hype op het gebied van (onder)watersport. Aquapole Kickboxing is niet alleen superleuk maar je wordt er ook nog eens enorm fit van. Doe mee en laat je opzwepen door onze instructeurs/instructrices om op de beats van de muziek los te gaan op de Acquapole! De workouts duren een half uur maar dit is voldoende om al jouw energie schoppend en slaand kwijt te raken!

  Acquapole Kickboxing

 • Aquajoggen is een specifieke training in het sportbad op muziek om kracht en conditie te verbeteren. U krijgt tijdens de les een wetbelt (drijfgordel) om waarmee u verticaal en stabiel door het water kunt ‘lopen’. Omdat uw voeten de bodem niet raken is er geen schokbelasting. Deelnemen aan Aquajoggen bevordert daarom het herstel van vele soorten blessures.

  Aquajoggen

 • Aquarobics is een groepsles op muziek in het warme doelgroepenbad. Tijdens deze stevige work-out wordt u uitgedaagd door onze instructeurs/instructrices om op de klanken van de opzwepende muziek door het water te bewegen! Deelnemen aan Aquarobics zorgt ervoor dat u met een goed gevoel én met een betere conditie de les zult verlaten!

  Aquarobics

 • Zelfstandig heen en weer zwemmen tussen de belijning. Op de uren voor Banenzwemmen kan iedereen zich uitleven in het warme doelgroepenbad. Banenzwemmen is mogelijk voor vroege vogels én avondmensen. Neem een kijkje en kies een moment uit dat bij u past om even lekker te komen Banenzwemmen!

  Banenzwemmen Doelgroepenbad

 • Zelfstandig heen en weer zwemmen tussen de belijning. Op de uren voor Banenzwemmen kan iedereen zich uitleven in het sportbad. Banenzwemmen is mogelijk voor vroege vogels én avondmensen. Neem een kijkje en kies een moment uit dat bij u past om even lekker te komen Banenzwemmen!

  Banenzwemmen Sportbad

 • Conditiezwemmen is een afwisselende én uitdagende les in het Sportbad. Tijdens Conditiezwemmen wordt u, terwijl u tussen de lijnen heen en weer zwemt, begeleid door één van onze instructeurs. Door tijdens de les verschillende zwemslagen te trainen en gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen zorgen wij dat kracht en uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld.

  Conditiezwemmen

 • Fifty Fit is de les voor de actieve 50-plusser of de 50-plusser die graag wat actiever zou willen worden! Deelname aan deze groepsles op muziek zorgt voor een soepel en fit lichaam tot op hogere leeftijd. De les staat onder leiding van onze deskundige instructeurs/instructrices die zorgen dat een ieder meedoet naar zijn/haar eigen vermogen. Deze les kan worden gevolgd zonder zwemdiploma en door deelnemers van elk niveau.

  Fifty Fit

 • Floatfit is een bijzondere, zeer intensieve full-body-work-out in het sportbad. De training op de drijvende Aquabase laat je permanent evenwicht zoeken. Dit is goed voor je core-stability. In combinatie met de oefeningen versterkt Floatfit alle spieren in je lijf. Wij dagen je continu uit met deze zeer intensieve work-out. We garanderen dat je na een half uur moe maar voldaan van de Aquabase komt. De combinatie van fun en de training maken deze intensieve volledige body work-out tot een ontspannen inspanning!

  Floatfit HIIT

 • Floatfit Balance is een groepsles waarbij ademhalingsoefeningen en krachtoefeningen elkaar afwisselen. Door de afwisselende oefeningen op de drijvende Aquabase train je het hele lichaam. Balans en focus zijn de belangrijke pijlers waarop het succes van deze les is gebaseerd. Het resultaat is een sterke body en mind en een goed humeur!

  Floatfit Balance

 • Herstel Na Kanker is een groepsles in warm water waar u met een kleine groep lotgenoten speciale zwem-, kracht- en ontspanningsoefeningen doet om uw conditie te verbeteren of op het gewenste niveau te behouden. Naast de oefeningen is er ruimte voor contact met lotgenoten om ervaringen en ideeën uit te wisselen.

  Herstel Na Kanker

 • Als regenbooggemeente vraagt Purmerend extra aandacht voor de positie van LHBTI'ers in onze stad. Dit gebeurt in de regenboogmaand oktober. Spurd organiseert jaarlijks verschillende sportactiviteiten die in het teken staan van het bespreekbaar maken en accepteren van seksuele- en genderdiversiteit. Een veilig sportklimaat voor iedereen, daar gaan we voor!

  LHBTIQ+

 • Tijdens de SWIMPRIDE op 14 oktober 2023 staat de avond staat volledig in het teken van samenzijn en ontmoeting. Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan betere/grotere acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Tijdens de SWIMPRIDE zetten we ons extra in voor LHBTIQ+’ers, hun naasten en iedereen die zin heeft in een gezellige avond. Kom allemaal naar de SWIMPRIDE!

  Swimpride

 • Sporten voor, tijdens en na een transitieproces is heel belangrijk én een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten. TransZwemmen heeft als doel om een mooi zwemmoment te creëren in een veilige, besloten omgeving. Deelnemers mogen in zwemkleding komen waarin ze zich prettig voelen.

  TransZwemmen

 • Trimfitness is de meest gevarieerde les die we te bieden hebben. Banen trekken, oefeningen op muziek en het gebruik van gewichten voor armen én benen. Alles komt aan bod tijdens deze afwisselende les op muziek. Trimfitness is jouw kans om op een uitdagende manier kracht, conditie en lenigheid op te bouwen in het water!

  Trimfitness

 • Aanstaande moeders bevorderen hun conditie in warm water. Onder water gewichtloos kunnen bewegen is zeer prettig voor elke aanstaande moeder. Samen met andere zwangere vrouwen doet u onder deskundige begeleiding oefeningen die lichaamsfuncties van moeder en kind stimuleren. Deelname aan de les Zwangerschapszwemmen is mogelijk ongeacht de vordering van de zwangerschap!

  Zwangerschapszwemmen

Doelgroepen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."


  Freek Eshuis, Manager Leeghwaterbad

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”


  Jancor de Boer, directeur Spurd