Inclusief Sporten

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen. De inzet is dat iedereen met plezier kan deelnemen aan een passende beweegactiviteit en zich welkom en geaccepteerd voelt! Bekijk onderstaand het overzicht van onze activiteiten.

Inclusief Sporten

 • Heeft u een beperking en wilt u graag zwemmen? Dan is Aangepast Zwemmen de ideale activiteit voor u. Tijdens deze groepsles wordt er op muziek bewogen. Onze instructeurs houden rekening een ieders individuele beperking zodat iedereen naar zijn/haar vermogen meedoet.

  Aangepast Zwemmen

 • Als regenbooggemeente vraagt Purmerend extra aandacht voor de positie van LHBTI'ers in onze stad. Dit gebeurt in de regenboogmaand oktober. Spurd organiseert jaarlijks verschillende sportactiviteiten die in het teken staan van het bespreekbaar maken en accepteren van seksuele- en genderdiversiteit. Een veilig sportklimaat voor iedereen, daar gaan we voor!

  LHBTIQ+

 • De kinderen in Purmerend en Beemster hoeven zich tijdens de schoolvakanties niet te vervelen, want dan is er PurVak! Op verschillende locaties in Purmerend en Beemster is er een toegankelijk sport- en spelaanbod. Zo ook bij ons in het zwembad!

  PurVak

 • Tijdens de SWIMPRIDE op 14 oktober 2023 staat de avond staat volledig in het teken van samenzijn en ontmoeting. Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan betere/grotere acceptatie van LHBTIQ+’ers in de sport. Tijdens de SWIMPRIDE zetten we ons extra in voor LHBTIQ+’ers, hun naasten en iedereen die zin heeft in een gezellige avond. Kom allemaal naar de SWIMPRIDE!

  Swimpride

 • Sporten voor, tijdens en na een transitieproces is heel belangrijk én een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten. TransZwemmen heeft als doel om een mooi zwemmoment te creëren in een veilige, besloten omgeving. Deelnemers mogen in zwemkleding komen waarin ze zich prettig voelen.

  TransZwemmen

 • Aanstaande moeders bevorderen hun conditie in warm water. Onder water gewichtloos kunnen bewegen is zeer prettig voor elke aanstaande moeder. Samen met andere zwangere vrouwen doet u onder deskundige begeleiding oefeningen die lichaamsfuncties van moeder en kind stimuleren. Deelname aan de les Zwangerschapszwemmen is mogelijk ongeacht de vordering van de zwangerschap!

  Zwangerschapszwemmen

Doelgroepen

 • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."


  Freek Eshuis, Manager Leeghwaterbad

 • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”


  Jancor de Boer, directeur Spurd