Het zwembad

Het moderne Spurd-Leeghwaterbad huisvest vier baden onder één dak en heeft buiten nog een zeer grote speelweide met een uitzwem- en peuterbad. Met een afmeting van 114 bij 44 meter en een hoogte van 11 meter een uniek zwembad dat qua oppervlakte tot de top 10 van Nederland behoort.

Entree

Het Leeghwaterbad beschikt over een ruime entreehal. Grote blikvanger in onze entreehal is de panoramawand naar het sportbad. Onze receptionistes heten je van harte welkom in onze accommodatie. Tickets voor het Leeghwaterbad zijn beschikbaar via onze webkassa! In onze entreehal tref je ook de horeca waar u voorafgaand of na afloop van het zwemmen heerlijk kunt zitten.

Recreatiebad

Het recreatiebad is onderverdeeld in 2 delen. De watertemperatuur van het recreatiebad is 30 graden. De diepte van het recreatiebad varieert van 0,10 meter tot 1,20 meter.

In het voorste deel van het recreatiebad kunnen peuters en kleuters heerlijk spelen. Met verschillende mini-glijbaantjes, een speeleiland en waterschieters kunnen de jongste bezoekers zich uitleven. Het achterste deel van het recreatiebad is voorzien van een stroomversnelling, de uitdagende grote glijbaan, verschillende bubbelbaden en een uitzwembad naar de speelweide.

Als u iets wilt eten of drinken kunt u in het recreatiebad ook plaatsnemen op het terras van de horeca. Bezoekers van het recreatiebad kunnen ook gratis gebruik maken van onze stoomsauna en infraroodsauna.

Instructiebad

Het instructiebad heeft een watertemperatuur van 32 graden Celsius. Dit zorgt voor een heerlijk ontspannen verblijf in het water. Het instructiebad is 0.10 tot 1.10 meter diep.

Het instructiebad is de ideale plek om kinderen hun eerste ervaring met zwemwater op te laten doen. De lessen baby- en peuterzwemmen worden in dit bad gegeven. Ook alle kinderen die starten met zwemlessen zullen hun eerste lessen in dit bad krijgen.

Doelgroepenbad

Het doelgroepenbad heeft een watertemperatuur van 32 graden Celsius. Dit zorgt voor een heerlijk ontspannen verblijf in het water. Het doelgroepenbad is 1.10 tot 1.40 meter diep.

Vanwege de aangename watertemperatuur en de beperkte diepte is het doelgroepenbad het bad waar de meeste groepslessen worden gegeven. Dit bad wordt ook veel gebruikt om in de middaguren zwemlessen te geven. In de ochtend- en avonduren kunnen onze bezoekers in dit bad heerlijk banen trekken.

Sportbad

Het sportbad heeft een watertemperatuur van 26 graden Celsius. Het sportbad is 2.60 tot 3.60 meter diep.

Het afzwemmen voor alle zwemdiploma’s wordt in het sportbad georganiseerd. Ouders en overige belangstellenden kunnen op de ruime tribune plaatsnemen om alles in het water goed te kunnen volgen. Het sportbad is de thuisbasis voor verschillende sportverenigingen. Onder andere de zwemvereniging WZ&PC maakt wekelijks gebruik van het sportbad voor de organisatie van trainingen wedstrijdzwemmen en waterpolo. Het sportbad wordt ook gebruikt door verschillende duikverenigingen. Verschillende beroepsopleidingen maken ook gebruik van het sportbad als onderwijslocatie.

Kleedkamers en kluisjes

Het Leeghwaterbad beschikt over wisselcabines op de begane grond en over kleedkamers op de eerste verdieping.

De wisselcabines op de begane grond zijn voor iedereen toegankelijk. Het opbergen van waardevolle spullen of kleding is mogelijk in één van onze kluisjes. De kluisjes zijn gratis beschikbaar voor onze klanten.

Op de eerste verdieping hebben we meerdere kleedkamers die voornamelijk worden gebruikt door de zwemverenigingen en voor onze zwemlessen.

Kleedruimtes beneden

Kleedruimtes boven

Horeca

Tijdens het verblijf in onze accommodatie is het mogelijk om bij de horeca wat te eten of te drinken te bestellen. De horeca wordt De Badgast genoemd. De Badgast is voor alle bezoekers te bereiken vanuit de entreehal. De Badgast heeft ook een aparte balie die alleen toegankelijk is voor bezoekers van het recreatiebad.

De horeca is een zelfstandige onderneming en hiermee geen onderdeel van Spurd. Heeft u vragen over De Badgast is het mogelijk om via het telefoonnummer 0299-477777 contact met hen op te nemen.

Achter de schermen

Met vier baden in een accommodatie zo groot als het Leeghwaterbad gebeurt er ontzettend veel achter de schermen. Onze afdeling Techniek, Beheer & Onderhoud is verantwoordelijk voor het in optimale staat houden van onze accommodatie. Bekijk de foto’s voor een kijkje achter de schermen! Wist jij al dat er voor vele tientallen kilometers leidingen onder de baden doorlopen? Hiernaast zijn er zowel boven het dak van de baden als onder de baden technische ruimtes om uw verblijf in het Leeghwaterbad zo aangenaam mogelijk te maken!

  • "Mensen bij elkaar brengen en gezamenlijk nieuwe ideeën realiseren is mijn passie."


    Freek Eshuis, Manager Leeghwaterbad

  • “Wij activeren mensen tot beweging, sport en een gezonde leefstijl. Onze sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties bieden maatschappelijke meerwaarde”


    Jancor de Boer, directeur Spurd